Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η τεχνική του μακραμέ



Το Μακραμέ είναι μια τεχνική κόμπων, με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικά μοτίβα ή υφάσματα. Είναι μια πολύ παλιά τεχνική που πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τους Άραβες και διαδόθηκε στην Ευρώπη μετά την κατάκτηση της Ισπανίας από τους τελευταίους.

Από όσα videos έχω δει τα ακόλουθα είναι τα πιο απλά









Recycleart.org - ένα site με ιδέες από ανακυκλωμένα υλικά

An φτιάχνεις πράγματα από διάφορα αντικείμενα που άλλοι θα πετούσαν pάρε ιδέες από το Recycleart.org!
http://www.recyclart.org/.

Εκπομπή Joy στο κανάλι του ΣΚΑΪ - μόδα, μαγειρική, εικαστικά

Γυναικεία ενημέρωση, προτάσεις για μόδα, ομορφιά, μαγειρική, οικιακή οικονομία, υγεία, διατροφή, fitness, cinema, θέατρο, βόλτες στην πόλη για hipsters και οικογένειες, άνθρωποι που αξίζει να γνωρίσουμε, άνθρωποι που έχουν μια ιστορία να διηγηθούν και μια εμπειρία να μοιραστούν, «επώνυμους» και «ανώνυμους». Στην καθημερινότητα που αλλάζει, το Joy ανακαλύπτει το νέο τρόπο ζωής...

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τα 4 πρώτα επεισόδια της εκπομπής:
http://www.youtube.com/watch?v=wQRFX7v1h9M
http://www.youtube.com/watch?v=WxHL5u2V6F8
http://www.youtube.com/watch?v=OwkG8iQd360
http://www.youtube.com/watch?v=zzgKnYVdUPg

Freeneedle.com, το site για όσους αγαπούν την ραπτική

Το freeneedle.com είναι ένας κατάλογος με δωρεάν πατρόν ραπτικής, οδηγίες για νέους αλλά και έμπειρους φανατικούς του είδους και πολλά άλλα projects.

http://www.freeneedle.com/


 

WigJig.com ενα site για όσους αγαπούν τα κοσμήματα από σύρμα

Εάν αγαπάς τα κοσμήματα από σύρμα, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το site  WigJig.com, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά και δωρεάν βιβλιοθήκη για όλα όσα έχουν σχέση με το κόσμημα και το σύρμα.

http://www.wigjig.com/learn

Craft Wars - εκπομπή με χειροτεχνίες

Στην επίσημη σελίδα του Craft Wars θα βρεις διάφορα video με ιδέες για χειροτεχνίες και συμβουλές τόσο από την Tori, όσο και από τα μέλη της κριτικής επιτροπής της εκπομπής. Επιπλέον, θα βρεις videos με αποσπάσματα από την εκπομπή, κυρίως παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες των οποίων εάν ψάξεις λίγο τα στοιχεία online μπορείς να οδηγηθείς σε πολύ ενδιαφέροντα blogs

http://tlc.howstuffworks.com/tv/craft-wars