Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε μία τσάντα χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι


Πώς να φτιάξετε μία μακριά φούστα με δύο φύλλα υφάσματος


overview&list=UUxANYxgMTfJp3ZE8opnvJvQ

Πώς να φτιάξετε μία τσάντα χρησιμοποιώντας ένα φανελάκι σας - ΧΩΡΙΣ ΡΑΨΙΜΟ :)


Πώς να φτιάξετε ένα δαχτυλίδι με φίογκο και ένα κολιέ με μουστάκι από πολυμερικό πηλό


Φτιάξτε μία τσάντα Stella McCartney




Τεχνική papier mache - τεχνική με πεπιεσμένο χαρτί ή χαρτοπολτό


Τα υλικά που θα χρειαστούμε.
1. Κόλλα ατλακόλ ή τύπου ατλακόλ π.χ. κόλλα ταπετσαρίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξυλόκολλα, που είναι πιο οικονομική. Θα την βρείτε σε όλα τα μαγαζιά που πουλούν σιδηρικά και χρώματα.
Αναλογία: 1 ποτήρι νερό - 1 κ.σ. ατλακόλ. (ανακατέψτε καλά το μίγμα)
2. Σελίδες από εφημερίδες και διαφημιστικά έντυπα ή χαρτί υγείας. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιήσετε σελίδες περιοδικού που είναι πιο γυαλιστερές γιατί δεν θα διαλυθούν πολύ εύκολα.
Αναλογία: 1
ποτήρι χαρτιού - 1 ποτήρι κόλλα
3. Ένα πλαστικό δοχείο μέσα στο οποίο θα φτιάξετε το μίγμα σας.

Βήματα για την κατασκεύη μίας δικής μας έμπνευσης
Κόβουμε το χαρτί σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε με το ψαλίδι ή αν προτιμάτε με τα χέρια σας όσο χαρτί πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε για την κατασκευή σας. Σας συμβουλεύω να κόψετε περισσότερο χαρτί, έστω και αν σας περισσέψει
Προσθέτουμε ζεστό νερό και αρχίζουμε να πλάθουμε Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό (όχι καυτό καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού). Προσέξτε το νερό να σκεπάζει όλο το χαρτί. Ανακατέψτε μέχρι να βραχούν όλα τα χαρτιά και στην συνέχεια ξεκινήστε να πλάθετε. Θα δείτε πως τα κομματάκια του κομμένου χαρτιού θα αρχίσουν να λιώνουν. Πρέπει να συνεχίσετε το πλάσιμο μέχρι τα κομμάτακια να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σαν ζυμάρι.
Στίβουμε το χαρτί Πάρτε μικρές ποσότητες κάθε φορά από το μίγμα σας και στίφτε μέχρι να φύγει το περιττό νερό.
Προσθέτουμε την κόλλα
Πάρτε αρκετή κόλλα με το χέρι σας και αλείψτε την πάνω στον χαρτοπολτό.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε
Ανακατεύουμε την κόλλα με το χαρτί και ταυτόχρονα πλάθουμε ώστε το χαρτι να αρχίσει να "δένει" και το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές. Το χρώμα του μίγματος θα γίνει πιο ανοιχτό ενδεικτικό σημάδι του ότι είναι έτοιμο προς χρήση.


Βήματα για την κατασκεύη μίας δημιουργίας χρησιμοποιώντας καλούπι:
Αλείφετε το καλούπι με βαζελίνη ή με μεβράνη τροφίμων για να μπορέσετε μετά να ξεκολλήσετε την κατασκευή σας από το καλούπι.
Παίρνετε τον χαρτοπολτό ή λωρίδες εφημερίδας, τις βουτάτε στην κόλλα, τις στραγγίζετε και έπειτα τις κολλάτε πάνω στο καλούπι. Πρέπει να αφήνετε κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν προχωρήσετε στην επόμενη. Όταν στεγνώσουν τα πρώτα στρώματα, βγάλτε το καλούπι και συνεχίστε την διαδικασία μέχρι η κατασκευή σας να είναι σταθερή.
Αν θέλετε η κατασκευή σας να έχει μία ομοιόμορφη επιφάνεια τρίψτε την με γυαλόχαρτο. Μπορείτε να βάψετε την κατασκευή σας με τα χρώματα που επιθυμείτε και για μία "επαγγελματική" εμφάνιση, αφού αφήσετε τα χρώματα να στεγνώσουν, περάστε την κατασκευή σας με ένα βερνίκι.


 

Βασική συνταγή

Πώς θα φτιάξετε ένα πουλί
  

Πώς να φτιάξετε γράμματα

Πώς να φτιάξετε τον nemo

Πώς να φτιάξετε έναν καθρέφτη

Πώς να φτιάξετε μία μάσκα

Πώς να φτιάξετε ένα βάζο